Inez van der Voet

Druppelactie - de verlenging

Voel jij je ook zo machteloos als je al het leed ziet dat kinderen in heel de wereld overkomt? Ik wel. En hoe meer beelden ik voorbij zie komen hoe groter mijn verdriet en ook mijn schuldgevoel. Het overrompelende leed heeft de neiging me te verdoven. Wat heeft mijn bijdrage nou voor zin bij zo'n groot probleem... Maar er is ook strijdlust. Een stem die zegt dat negeren gewoon geen optie is. Dat machteloosheid een gevoel is dat met een kleine daad zijn grip verliest! Met deze actie doe ik een poging de verdoving van machteloosheid te doorbreken. Samen met jou zou ik me op een kleine daad van liefde willen concentreren. Vanuit bewustzijn dat er zoveel kinderen zijn die ons keihard nodig hebben in hun kou, pijn, eenzaamheid en angst. We kunnen en hoeven niet de hele wereld te redden maar mogen ook die druppel zijn. Alles is beter dan toekijken. Ook jouw bijdrage!! Op 19 januari organiseer ik daarom in Zwolle een etentje waar ik vrouwen die actief willen meedenken over kleine daden van harte voor uitnodig.

Voor € 15 euro (kostprijs voor de keuken) zit je aan tafel met zielsverwanten die hetzelfde voelen en willen als ik. Tijdens het diner zal ik je vragen een financiële bijdrage te doen voor Save the Children. En ik zal je vragen om mee te helpen met deze actie die tot doel heeft het streefbedrag van € 2.500 voor Save the Children binnen te halen. Een eerste druppel. Laten wij die zijn!! Ik hoop echt ten diepste dat we door samen te komen, te praten over hoe we erin staan, te dromen over oplossingen elkaar aanmoedigen tot nog meer druppelacties. Heel veel druppels koelen uiteindelijk die gloeiende plaat ook af. Doe mee!!!

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

5
17/02/2017
21:03

Anonymous

View all

Save the Children believes every child deserves a future. Around the world, we give children a healthy start in life, the opportunity to learn and protection from harm. We do whatever it takes for children – every day and in times of crisis – transforming their lives and the future we share.