Lola Lokin

The lifejacket

Mijn naam is Lola Lokin ik ben 15 jaar oud en dansen is mijn passie. Ik zit in de dansklas van het Scheldemondcollege te Vlissingen en voor de dansklas mocht ik een eigen choreografie maken. Ik heb een dans gemaakt om het inlevingsvermogen van mijn leeftijdsgenoten te vergroten rondom de bootvluchtelingen. Ik heb namelijk gemerkt nadat we jarenlang geconfronteerd zijn met foto's en films van anonieme bootvluchtelingen de jongeren moeite hebben om zich daarmee te identificeren. Eerst laat ik het filmpje zien van Save the Children: Still the most shocking second a day: www.savethechildren.nl. Op het moment dat het meisje bij het strand aankomt zet ik de video stil en beeld ik met mijn dans de worsteling uit tussen hoop en vrees.......voordat ze "The lifejacket" aantrekt. Daarmee bevries ik even het moment en kan het publiek zien door welke emoties een bootvluchteling moet gaan voordat hij/zij zo'n gevaarlijke oversteek waagt. Het is mijn taak om hun verhaal te vertellen!!

50
30/06/2017
15:20

Gina

View all
  View all
07/04/2017 | 15:54

Voorronde kunstbende Zeeland

Lola Lokin doet mee met de voorronde van de Kunstbende Zeeland.    Met haar dans "The lifejacket zet zij zich in voor Save the Children. Op zondag 9 april vindt de Zeeuwse voorronde van deze landelijke wedstrijd plaats. Jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar krijgt daar een podium in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater.Een professionele jury beoordeelt wie Zeeland mag vertegenwoordigen tijdens de Landelijke Finale in Amsterdam. Er zijn in totaal 3 podia, een expositie en zo’n 120 deelnemers van alle leeftijden en alle niveaus.Allemaal krijgen zij de kans om alleen, of in een groep, hun zelfgemaakte act te laten zien en/of horen aan publiek. Bovendien kun je gedurende deze dag meedoen aan verschillende workshops, op de foto in de Kunstbende Photobooth, lekker eten bij één van de foodtrucks en gewoon genieten van de sfeer.Zin in een leuke, gezellige, inspirerende en verrassende zondagmiddag? Kom op zondag 9 april 2017 naar het Scheldetheater in Terneuzen. De toegang is GRATIS! Kunstbende Zeeland is een productie van ZB| Planbureau & Bibliotheek van Zeeland   locatie:  Scheldetheater in Terneuzen datum:  zo 09-04-2017, 12:30 - 18:30 website:  www.kunstbende.nl/zeeland

Save the Children believes every child deserves a future. Around the world, we give children a healthy start in life, the opportunity to learn and protection from harm. We do whatever it takes for children – every day and in times of crisis – transforming their lives and the future we share.