DRC Congo foodsupport

DRC Congo verzamelingsactie

Meer informatie

In de Kasai regio in Congo, lijden er op het moment u leest 770 000 kinderen aan ernstige ondervoeding. Waarvan 400 000 aan SAM, ook wel Severe Acute Malnutrition. Het betekent dat kinderen op het randje van hun leven staan en als zij per direct geen voedsel krijgen ze het niet zullen halen. Het is dus nu enorm van belang dat er hier geld heen wordt gestroomd om deze mensen te herstellen met de hoop ze zo snel mogelijk zelf voorzienend worden. Gebeurt dit niet dan kan het aantal in de miljoen gaan lopen.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Save the Children vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren. Niet alleen in geval van nood, maar elke dag weer. Wij zijn Save the Children. Wij redden kinderen. Help je mee?